tisdag 29 mars 2016

Pannbiff med lök



Det är skillnad på biffar och biffar, en del smackar gammal skosula, men andra är som storm för gommen. Här är ett bra recept.

Detta behöver du:
  • 300 g nötfärs
  • 300 g blandfärs
  • 2 st medelstora gula lökar
  • smör och olja till stekning
  • 3 st kokta potatisar
  • 0,5 dl mjölk
  • 0,5 dl grädde
  • 1 st ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl vatten
  • 1 msk Kalvfond, koncentrerad
  • 1 msk kikkoman soja
  • salt
  • peppar
  • 2 st stora gula lökar
  • smör till stekning
  • en nypa socker
  • stekt eller kokt potatis till servering
  • pressgurka eller asiagurka till servering
  • skysås till servering
Så här gör du:

  1. Blanda gräddmjölken, ägget, den rivna och den frästa löken, potatisen, skorpmjölet och vatten i en bunke. Ställ åt sidan och låt svälla en stund.
  2. Blanda smeten med fräsen, kalvfond och soja. Salta och peppra och blanda ihop till en jämn smet.
  3. Skala de stora lökarna och skär dem i tunna skivor. Stek dem gyllenbruna i smör, pudra över en nypa socker och ställ åt sidan.
  4. Forma fyra stora, fina pannbiffar och stek dem sakta i smör och lite olja tills de är knaprigt gyllenbruna, 4-5 minuter på varje sida.
  5. Fräs samtidigt löken en gång till och lägg den sedan i ett tjockt lager ovanpå den färdigstekta biffen.  
Här hittar du receptet i PDF format.
#recept #matlagning #pannbiff #lök #spindelweb

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar